Jan Born


Jan kwam voor het eerst in aanraking met tattoo's toen hij 7 jaar oud was, op een bruiloft. Hij zat daar naast zijn oom die altijd had gevaren. Deze oom zat van top tot teen onder met tattoo's, die met de hand waren geprikt. Deze tattoo's waren nog van voor de oorlog en je kon bijna niet meer zien wat het voorstelde. Op dat moment wist Jan dat hij er later wat mee ging doen. Zo rond zijn 15e kwam hij dagelijks op de Kaap (Katendrecht) in Rotterdam, om te kijken hoe het tatoeŽren er werkelijk aan toe ging. Toch kwam hij daar niet snel achter de fijne kneepjes van het vak om echt goed te leren tatoeŽren, want dat gaven ze in die tijd niet zomaar prijs. Omdat de pottenbakkerij in zijn familie al jaren traditie was, is Jan in eerste instantie daarin terecht gekomen. 10 jaar later, op de geboortedag van zijn dochter, zag hij een advertentie in de krant staan, waarin tattoo-machines werden aangeboden. Jan twijfelde geen moment en bestelde de machines direct.

Hij begon zijn eerste shop in Vlaardingen, in de tijd dat alles nog in de kinderschoenen stond; inkt en andere materialen waren in die tijd niet zo makkelijk voorhanden. Mede daarom ging Jan ieder jaar met zijn collega's naar de tattoo-festivals in Engeland, want daar was het makkelijk om je spullen in te kopen. Jan is nooit met de nieuwe trends meegegaan, maar is de ouwe sterke kennis die hij op de Kaap voor het eerst had gezien, trouw gebleven. En zoals je nu maar weer ziet, zijn de stevige lijnen en felle kleuren weer helemaal up to date. Deze oude maar vertrouwde techniek zorgt er wel voor dat het resultaat na vele jaren nog steeds top is.

Na 15 jaar in Vlaardingen met zijn eerste shop te hebben gezeten, is Tattoo Jan verhuisd naar de Goudsesingel 87 in Rotterdam, waar we nog steeds gevestigd zijn. Hier is hij met diverse tattoo-artiesten uit binnen- en buitenland gaan werken. Zo heeft hij in Rotterdam een mooie, ruime en gezellige zaak opgebouwd, met veel aanloop en veel werk. Ook kwam Tattoo Ramon met zijn vrouw Jannie vaak bij Jan op bezoek. Dan werden er veel verhalen opgehaald, van die goeie ouwe tijd op de Kaap. Ramon is altijd een van zijn grote voorbeelden geweest. Daardoor gingen later, toen Ramon ermee was gestopt, veel klanten van hem naar Jan toe, zodat Jan de technieken van Ramon beter kon bestuderen.

Nu na ruim 35 jaar voor zich zelf te hebben gewerkt, is Jan ondertussen met pensioen gegaan. Hij houd zich nu bezig met zijn oude passie pottenbakken en mooie schilderingen maken. Nadat Gerrie de studio in 2006 overnam heeft hij de studio tot 2016 gerund. Echter na 10 jaar heeft Gerrie het stokje overgedragen aan Rinke Engel die de Studio nog steeds met veel trots runt. Gerrie is op de achtergrond nog steeds betrokken en geeft nu advies en begeleiding.Tattoos van Jan


Tattoos van Rinke


Tattoos van Freya


Tattoos van Ray


Tattoos van Timothy


Tattoos van Stefan